ReSource

ReSource verhoogt het niveau van verantwoordelijkheid,
traceerbaarheid en duurzaamheid in de mineralenindustrie

In lijn met de SDGi-ambities van de VN, wordt er van de mijnbouwindustrie en de leden van de productieketen steeds meer verwacht dat duurzaamheid, de herkomst en de transparantie van de processen worden uitgelicht.

ReSource biedt leden van de productieketen van de mijnbouwindustrie een digitale, op blockchain gebaseerde tool die iedere stap traceert en verantwoordt, van mijn tot batterij. ReSource wordt met trots geleid door de industrie, voor de industrie.

Hoewel het bedrijf zijn grondslag vindt in de kobaltmijnindustrie en de batterijen voor Tesla-auto’s, heeft het digitale app-platform een ​​groot potentieel om in de mijnbouwindustrieën te worden gebruikt voor andere EV-mineralen.

Strategische positionering: samenwerking, innovatie, technologie en duurzaamheid

Een van de sterke punten van Bright8 is onze toewijding om onze klanten te begrijpen binnen hun werkomgeving. Voor ReSource is dat niet anders: we zijn gestart met een bureauonderzoek om een helder beeld te krijgen van de pijnpunten binnen de branche, propositie, persoonlijkheid en het aansluiten bij de verschillende doelgroepen.

Goed voorbereid en met nieuwe inzichten uit ons onderzoek en de brainstormsessies met de klant, hebben we vervolgens een uitgebreid positioneringsdocument opgesteld – een waardevolle tool om taal voor de verschillende discoursen te ontwikkelen en klaar om te gebruiken voor verder marketinggebruik binnen de verschillende uitingen.

De communicatiedoelstelling van ReSource is het creëren van bewustzijn, begrip, acceptatie en het aannemen van ReSource als de primaire traceerbaarheidsoplossing binnen de EV-bron mineralen (grafiet, kobalt, lithium, mangaan en nikkel) productieketen. Onze positionering definieert duidelijk de belangrijkste factoren binnen de branche, de behoefte aan traceerbaarheid, de reis van bewustzijn naar adoptie, de verscheidenheid aan stakeholders, het voordeel van ReSource en het verschil ten aanzien van hun concurrenten en gelijken.

Door onze positionering als blauwdruk voor de toekomstige interne en externe communicatie te gebruiken, kunnen we nu werken aan de grootste uitdaging van ReSource: het vergroten van het bewustzijn en de acceptatie van de stakeholders om lid te worden van het ReSource-platform. Vanuit een industrie breed gedragen aanpak om een ​​zakelijke omgeving te stimuleren en te faciliteren waarbij alle materialen duurzaam worden geproduceerd, niet door simpelweg de beste oplossing te bieden om te traceren, maar door branche specifieke barrières te herkennen en te overschrijden.

De tool van ReSource is ontwikkeld met de nieuwste blockchain-technologie om mineralen te traceren die worden gebruikt voor EV-auto’s. Het systeem kan mineralen zoals grafiet, kobalt, lithium, mangaan en nikkel door de hele productieketen volgen.