Fullservice marketing-
en PR-bureau

Meer dan 10 jaar ervaring in creatieve en strategische marketing en PR, gecombineerd in een creatief fris bureau.

Bright8 is een creatief fullservice marketing- en PR-bureau. Van strategie tot PR en de creatie van content en onderscheidende campagnes; wij kunnen het allemaal. Met onze in-house studio creëren we zelf wat we nodig hebben om de ontwikkelde strategieën om te zetten in slimme, heldere campagnes.

We zijn al meer dan 15 jaar actief in verschillende branches en hebben veel ervaring en kennis opgedaan in travel, lifestyle, retail, industrie en goede doelen.

Onze missie is om te zorgen dat elke klant optimaal wordt ondersteund. Met kennis, ervaring en talent brengen wij synergie in het gehele marketing- en PR-proces. Van strategie tot creatie en executie; wij zorgen dat alle doelstellingen op een doortastende manier behaald worden. Bright8 koppelt het eigen belang aan het belang van de klant, waardoor de klant een onlosmakelijk onderdeel is van het behaalde succes.

Wie zitten er achter Bright8?

Bright8 is opgericht door David de Smit. Nadat hij zijn oude bureaus heeft overgedragen aan zijn compagnon, is hij met een klein team en een klein groepje klanten Bright8 begonnen met de ambitie om een boutique marketing- en PR-bureau te beginnen voor travel, lifestyle en business-to-business merken die behoefte hebben aan hoge kwaliteit strategie, creatie, campagnes en PR.

Bright8 is een klein team van marketing- en PR-professionals dat snel aan het groeien is om een optimale combinatie van diensten en service te kunnen bieden.

Wie zitten er achter Bright8?

In 2019 richtte ik Bright8 op met een ervaren team van marketing en PR-professionals met meer dan 15 jaar ervaring in de reisbranche. Wat mij heeft geïnspireerd? De ambitie om een boutique marketing en PR-bureau te starten dat gespecialiseerd is in het tot leven brengen van strategische creativiteit en PR in hoogwaardige campagnes voor reis-, lifestyle- en B2B-merken.

David de Smit

Managing Director

Ik ben een echte reis connoisseur en heb al veel van de wereld gezien. Daarnaast heb ik verschillende senior rollen vervuld in de internationale reis- en hotelindustrie. Ik ben de oprichter van Travel Counsellors in Nederland en België, gespecialiseerd in persoonlijk reisadvies. Sinds dit jaar ben ik ook part of the team van Bright8; ontzettend leuk om mijn kennis te kunnen delen.

Fred van Eijk

Senior Advisor

Of ik mee wilde naar een nieuw kantoor, nog geen naam en locatie onbekend. Natuurlijk, zonder enige twijfel. Samen met David durfde ik de overstap naar Bright8 wel te maken. En dat pakte goed uit. Werken binnen dit gezellige en inspirerende team is elke dag weer een feestje, ook met krappe deadlines. Het leukste om te doen? Bij nul beginnen en je creativiteit losgooien.

Jolijn Rosenhart

Art Director

Doorzettingsvermogen en discipline zijn twee woorden die mij kenmerken. Ik heb een voorliefde voor bewegend beeld en animatie, maar kan mijn creativiteit ook kwijt in het grafisch vormgeven van andere media-uitingen. Gelukkig kan ik bij Bright8 werken in beide disciplines, vanwege het afwisselende werk. Geen dag is hetzelfde!

Isabel de Veth

Graphic Designer/ DTP’er
Ik ben een creatieve duizendpoot met een voorliefde voor online en web, maar vind in ieder stukje design plezier. Als Graphic Designer bij Bright8 kom ik dan ook helemaal tot mijn recht. Naast dat je mij vaak met mijn neus in Illustrator of Photoshop vindt, kun je mij ook regelmatig in Disneyland Parijs vinden. Ik ben een echte Disney fan, van alle films tot aan de pretparken. Alle Disney parken in de wereld bezoeken staat dan ook bovenaan mijn bucketlist (2 down, 10 to go)!

Anouk Szabo

Graphic Designer/ DTP’er

Ik wilde vroeger vuilnisman worden maar na het zien van de film Top Gun was straaljagerpiloot de enige optie. Na jarenlange ervaring (en iets minder G-krachten) in de restaurant business, zit ik nu prima op mijn plek als Marketing & PR consultant. Ik hou van pizza, loop makkelijk in de weg en wil Winnie the Pooh worden als ik later groot ben.

Björn van den Ham

Marketing & PR Consultant
Begin van de zomer maakte ik al kennis met Bright8 en de vonk sloeg toen al over. Ik had alleen nog een paar maanden reizen voor de boeg. Met een camper door Europa, mijn tofste ervaring so far! Sinds november heb ik me dan toch aangesloten bij het Bright team en houd ik me bezig met marketing en PR. Tijdens het reizen wilde ik influencer worden, maar terug in Haarlem vind ik het toch het leukst om plannen & campagnes te bedenken om merken naar een hoger niveau te tillen!

Fleur Schelling

Marketing & PR Consultant

Na jaren van rondreizen over de wereld, ben ik erg dankbaar dat ik nu aan de slag kan als PR & Marketing consultant bij Bright8. Ik beschouw mijzelf als wereldburger omdat ik in verschillende landen over de hele wereld heb gewoond. Mijn hobby’s zijn kitesurfen, creatief schrijven, fotografie en natuurlijk reizen. Mijn inspiratie komt uit mijn omgeving en de mensen om me heen, daarom geloof ik dat ik bij Bright8 het perfecte medium voor inspiratie heb gevonden.

Brigitte Ellis

Marketing & PR Consultant

Tijdens mijn studie toerismebeheer en traineeship in Amsterdam werd mij al snel duidelijk dat online marketing mijn passie is. Wat ik er het leukste aan vind? Het vinden van creatieve oplossingen die zijn gebaseerd op data. Daarom ben ik zo dankbaar en enthousiast om te beginnen als Junior Online Marketeer bij Bright8! Verder hou ik van nieuwe restaurants ontdekken, lezen, backpacken, kickboksen, musea bezoeken en het leren van een nieuwe taal.

Carole Sahli

Junior Online Marketeer

Mooi verhaal, maar wat maken jullie?

Goede vraag! Concreet worden is belangrijk. Dit maken we allemaal zelf: strategie, marktpositionering, creatieve concepten, brand identity, marketingplan, mediaplan, huisstijl, websites, html-5 banners, drukwerk, online campagnes, media inkoop.

Huh? Yep, we hebben een klein team van multidisciplinaire talenten en een flexibele schil mochten we er niet zelf uit komen. Kwaliteit is gegarandeerd. Het enige wat wij nodig hebben is wat tijd.

Benieuwd hoe wij dit allemaal doen? Check hier onze werkwijze.

Mooi verhaal,
maar wat maken jullie?

Bright8 buitenkant Haarlem Hendrik Figeeweg