Curaçao ontvangt recordaantal toeristen in 2022

WILLEMSTAD, 26 januari 2023 – Het Curaçao Tourist Board (CTB) meldt een recordaantal van bijna een half miljoen toeristen die in 2022 op Curaçao verbleven. Over het hele jaar verwelkomde het eiland 489.558 bezoekers, waarvan 237.654 Nederlandse reizigers. Een jaar eerder waren dat er 160.384.

“De Nederlandse markt is heel belangrijk voor Curaçao en heeft voor een groot deel bijgedragen aan het herstel na de pandemie. Dat wordt nu bevestigd met het mooie aantal bezoekers dat we in 2022 hebben mogen ontvangen. Met een groei van maar liefst 48% verblijvende toeristen ten opzichte van 2021, kunnen we spreken van een zeer succesvol jaar. Wij zijn zeer verheugd met deze ontwikkelingen en kijken uit naar verdere groei”, aldus Muryad de Bruin, Director van het Curaçao Tourist Board.

Ook uit andere landen was er sprake van groei. Het hoogste aantal reizigers, na Nederland, kwam uit de Verenigde Staten (93.428 in 2022 ten opzichte van 39.096 in 2021). Colombia eindigde als derde primaire markt, met 28.460 aankomsten in 2022. Het aandeel Europese toeristen was 57%, goed voor 278.468 bezoekers. En Europeanen verblijven het langst op het eiland, met gemiddeld 12,7 nachten afgelopen december.

Met de in 2022 bereikte prestaties worden zelfs de bezoekersaantallen van 2015, het meest succesvolle jaar tot nu toe, overtroffen. Het eiland verwelkomde toen 467.538 verblijvende bezoekers. Het doel voor 2023 is om optimaal te blijven samenwerken met alle reispartners en eind dit jaar minimaal een half miljoen toeristen te ontvangen.

Terugblik Vakantiebeurs

Deze maand was Curaçao met maar liefst 25 partners uit de particuliere sector (vertegenwoordigers van Curaçaose accommodaties en activiteiten) aanwezig op de Vakantiebeurs te Utrecht, de grootste beurs voor Nederlandse reizigers.

“Na een aantal jaar zonder Vakantiebeurs, was het heel goed om hier weer te kunnen zijn en direct contact te kunnen leggen met de Nederlandse reizigers. Zo konden we de vele enthousiaste beursbezoekers informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het eiland. Onze stand zeer goed bezocht en we kijken dan ook tevreden terug op een succesvol evenement”, aldus de Bruin.

Grote schermen in de stand verzorgden 360-graden (sfeer)beeld van Curaçao en ook buiten de stand, rond de ingang van de beurs, was Curaçao duidelijk zichtbaar op videoborden. Wat absoluut de aandacht trok was de mini-carnavalsoptocht met mensen gekleed in spectaculaire kostuums, begeleid door een band, dansend door de Jaarbeurs. Ook niet te missen was de felgekleurde foodtruck die Curaçao dit jaar bij de ingang plaatste, waar alle beursbezoekers langskwamen om typische Curaçaose snacks te proeven. Curaçao bleek wederom een favoriete toeristische bestemming.

Evenementenkalender

Curaçao is een ideale bestemming om in de winter te bezoeken. Of het nou een weekje vakantie is, of voor een langere periode om (werkend) te ontsnappen aan de kou. De veelzijdigheid van het eiland blijft aantrekkelijk om te ontdekken. Maar niet alleen het lekkere weer is een reden om Curaçao te bezoeken; zeker ook de evenementen! Het carnavalsseizoen is momenteel al in volle gang, met als hoogtepunt de Gran Marcha op 19 februari. Ook andere (muziek)festivals later dit jaar staan weer op het programma. Voor de volledige agenda zie: curacao.com.

 • 23-27 januari: Tumba Festival Carnival
 • 18 februari: Carnavalsoptocht Banda Abou
 • 19 februari: Gran Marcha – Grote Carnavalsoptocht
 • 21 februari: Grote Vaarwelcarnavalsoptocht
 • 7-8 april: Curaçao International BlueSeas Festival
 • 10 april: Marcha di Seú – de grote oogstparade
 • 7-12 juni: Curaçao Pride
 • 2 juli: Dia di Himno i Bandera – dag van het volkslied en de vlag
 • 26 augustus: Kaya Kaya Festival
 • 31 aug. – 2 sept.: Curaçao North Sea Jazz Festival
 • 10 oktober: Dia di Pais Kòrsou – nationale feestdag
 • 25-26 november: KLM Curaçao Marathon

Recente berichten

‘Rock Women’s Health’ maand maart

Amsterdam, 8 maart 2023 – Hard Rock International (HRI) heeft Internationale Vrouwendag en -maand aangegrepen om de hele maand maart in het teken te stellen van “Rock Woman’s Health”. Hard Rock...

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Online Marketing en Social Media?
Schrijf je dan hiernaast in voor onze nieuwsbrief!