Curaçao: vanaf 27 oktober reizen met EU Digitaal Corona Certificaat

Willemstad, 26 oktober 2021

De overheid van Curaçao heeft aangekondigd dat Curaçao per 27 oktober het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC) accepteert als test- en vaccinatiebewijs voor reizigers uit EU-landen. In Nederland wordt het EU DCC aangemaakt door middel van de CoronaCheck.

Reizigers die vanuit EU-landen reizen en langer dan 2 weken voor vertrek volledig gevaccineerd zijn, kunnen dat nu bij aankomst aantonen met de EU DCC en dienen aan de dezelfde voorwaarden te voldoen als residenten die volledig gevaccineerd zijn. Afhankelijk van de risicokwalificatie van het land van herkomst kan dat betekenen dat er geen coronatest voor vertrek hoeft te worden gedaan of dat de reiziger is vrijgesteld van de antigeentest op de 3e dag na aankomst in Curaçao.

Nederland wordt op het moment aangemerkt als een land met een laag risico. Reizigers die langer dan 2 weken voor vertrek volledig gevaccineerd zijn en dit aan kunnen tonen met het digitale coronabewijs zijn vrijgesteld van een coronatest voor vertrek en de antigeentest op de 3e dag na aankomst in Curaçao.

Voor vertrek dienen alle reizigers de stappen te doorlopen op dicardcuracao.com om een Digital Immigration Card en een Passenger Locator Form (binnen maximaal 48 uur voor vertrek) in te vullen. Volledig gevaccineerde reizigers uploaden hun EU DCC tijdens het invullen van de PLC.

Curaçao EU DCC

Recente berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Online Marketing en Social Media?
Schrijf je dan hiernaast in voor onze nieuwsbrief!