Curaçao Tourist Board official partner van Team Kingdom of the Netherlands tijdens World Baseball Classic

Haarlem, 13 maart 2023 – De Nederlandse Baseball en Softball Bond en het Curaçao Tourist Board kondigen een samenwerking aan tijdens de World Baseball Classic, die op 8 maart begint. De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands spelen het hele toernooi met ‘Visit Curaçao’ op de linkermouw van het uniform.

Met ‘Visit Curaçao’ nodigt het Curaçao Tourist Board reizigers van over de hele wereld uit om een bezoek te komen brengen aan het veelzijdige Caribische eiland. De link tussen Curaçao en honkbal is overduidelijk. De sport is immens populair op het eiland en Curaçao brengt honkbaltalent van wereldklasse voort. De Curaçaose inbreng binnen de selectie en de coaching staff van het Koninkrijksteam is dan ook groot.

Grote namen als Didi Gregorius, Andrelton Simmons, Jonathan Schoop, Jurickson Profar en ook Hensley Meulens en Andruw Jones komen tijdens deze World Baseball Classic weer uit voor het Koninkrijksteam en spelen dus met ‘Visit Curaçao’ op de mouw.

Muryad de Bruin, Director van het Curaçao Tourist Board: “Sport, en in het bijzonder honkbal, is sterk verweven met het leven op Curaçao. We zijn heel trots op het vele sporttalent dat het eiland voortbrengt. Niet alleen spelen er veel Curaçaose spelers in de Amerikaanse Major League Baseball, maar ook binnen Team Kingdom of the Netherlands zijn er veel Curaçaose spelers te vinden. Voor ons een kans om ons eiland te laten zien aan honkballiefhebbers over de hele wereld.”

Berry van Driel, Commercieel Manager van de KNBSB, is ook verheugd over de samenwerking. “De match tussen team Kingdom of The Netherlands en Curaçao is overduidelijk. Allereerst door de belangrijke inbreng van de Curaçaose spelers actief in ons Koninkrijksteam en de samenwerking met de Curaçao Baseball Foundation. Daarnaast ondersteunen we als Bond het honkbal en softbal onder meer op het vlak van materialen, opleidingen en personeel.”

Over Curaçao
Met meer dan 35 schitterende stranden, een gevarieerd erfgoed dat 55 verschillende culturen omvat, waaronder de Nederlandse, Spaanse en Portugese, een ‘leven en laten leven’-houding en indrukwekkende Europese architectuur blijft Curaçao – dat aan de buitenrand van de orkaangordel ligt – een ongeëvenaard tropisch toevluchtsoord in de zuidelijke Caraïben. Curaçao is niet alleen door Condé Nast Traveler uitgeroepen tot een van “de beste eilanden in het Caraïbisch gebied”, ook de schitterende natuur, de duiklocaties van wereldklasse, de ongerepte stranden en het heerlijke weer hebben het eiland veel bekendheid en waardering opgeleverd. De hoofdstad Willemstad, dat al 25 jaar op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, is bekend om de karakteristieke en kleurrijke Handelskade, zijn levendige straatkunst en een groeiend aanbod aan boetieks, openluchtrestaurants en trendy cafés, om maar een paar van de talloze redenen te noemen waarom Curaçao zich kan blijven profileren als een van de meest uitzonderlijke eilanden in de regio.

Over Team Kingdom of the Netherlands
De nationale honkbalploeg speelt sinds 2015 onder de noemer Team Kingdom of the Netherlands vanwege de grote inbreng van spelers en coaches uit het Caribische deel van het Koninkrijk. Door de ijzersterke samenwerking is het Koninkrijksteam uitgegroeid tot het best presterende nationale sportteam van Nederland, met 24 Europese titels en de wereldtitel in 2011 als hoogtepunt. In de twee voorgaande edities van de World Baseball Classic werd de halve finale bereikt. Voor deze editie heeft bondscoach Hensley Meulens een duidelijke doelstelling: “Wij gaan naar het toernooi om te winnen!”

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Online Marketing en Social Media?
Schrijf je dan hiernaast in voor onze nieuwsbrief!